contact
vacatures
nieuws
links
zoeken
contact
Neem gerust contact met ons op!
T. 085 - 401 07 76
E. info@blueskyergonomics.nl
» bel me terug
nieuws
15
02

Luchtvaart helpt gezondheidszorg

SCHIPHOL - De luchtvaart kan de veiligheid van patiënten in ziekenhuizen verbeteren. Om te beginnen bij aankomende artsen en verpleegkundigen van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) heeft met het Erasmus MC een college patiëntveiligheid ontwikkeld. In het college wordt kennis uit de luchtvaart op het gebied van veiligheid en teamwork behandeld.

Meteen tijdens het college is dat ook geoefend met een voorval uit de ziekenhuispraktijk, waarbij aankomende artsen en verpleegkundigen moesten samenwerken. Dat alleen al is bijzonder omdat de opleidingen van deze twee beroepen gescheiden zijn.

,,We hebben bewust gekozen voor een gemengd college omdat dat het beste aansluit bij de samenstelling van teams zoals die in ziekenhuizen opereren'', laat het Erasmus MC weten.

Onlangs is het college op proef gedraaid en studenten waren enthousiast over de lessen uit de luchtvaart. ,,We zitten altijd in een eigen wereldje. Het is leerzaam om eens te zien hoe het in andere disciplines gaat'', liet een student na afloop weten.

De luchtvaart wordt overigens de laatste jaren steeds vaker geraadpleegd door de zorg. In de luchtvaart staat veiligheid immers op de eerste plaats. Alles en iedereen werkt daar volgens protocollen en checklist.

Diverse ziekenhuizen zijn de afgelopen jaren om die reden al begonnen om de werkwijze uit de luchtvaart over te nemen. Om de cultuurverandering helemaal in het DNA van het personeel te krijgen, begint het Erasmus MC nu dus al bij de opleiding van artsen en verpleegkundigenterug vorige volgende
testimonials
Jaap Hoogendoorn, Oefentherapeut
Jaap Hoogendoorn, Oefentherapeut
"Praktisch, informatief en inspirerend!"
» lees verder
Katja van der Klaauw, Manueeltherapeut
Katja van der Klaauw, Manueeltherapeut
"Op de fraaie locatie, met een leuke cursusleider heb ik bruikbare tools gekregen, om als werkplekadviseur aan de slag te gaan"
» lees verder
Blue Sky Ergonomics algemeen contact
© 2018 Blue Sky Ergonomics|Inloggen Home
Werkplekonderzoek
Vitaliteit
Workshops
Consultancy
Ergocoach
Opleiding Paramedici
Over ons
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Nieuws
Testimonials
Gezond werken
Vacatures
Links
Contact

Zoeken
Postadres
Postbus 1136
5200 BD 's-Hertogenbosch

Bezoekadres
Pettelaarpark 110-119
5216 PS 's-Hertogenbosch

T 085 - 401 07 76
E info@blueskyergonomics.nl
I www.blueskyergonomics.nl