contact
vacatures
nieuws
links
zoeken
contact
Neem gerust contact met ons op!
T. 085 - 401 07 76
E. info@blueskyergonomics.nl
» bel me terug
nieuws
06
10

‘Thuiswerken leidt tot minder stress’


Door: Pieter Verbeek

Het wordt bijna al als waarheid beschouwd. Vaker thuiswerken leidt tot minder stress. Op deze site is dan ook bijna 80 procent het hiermee eens.

Dat blijkt uit de reacties op de stelling die onlangs op de site stond. Van de 163 reacties was 79 procent het ermee eens. Door thuis te werken is er ‘minder stress om op tijd te zijn’, ‘geen files’, ‘het scheelt zeker drie tot vier uur reistijd per dag.’ Het zijn reacties die binnenkwamen op de stelling.

Geconcentreerd werken
Helma Maassen ervaart bijvoorbeeld minder stress doordat ze geconcentreerd kan werken en niet gestoord wordt. Marcelle?is het er helemaal mee eens. “Overigens vind ik de combinatie thuiswerken en op kantoor heel prettig. Maar vaker thuiswerken geeft me meer overzicht en ben ik efficiënter, effectiever en inderdaad minder gestresst.”

Minder stress leidt ook tot betere kwaliteit stelt Mia. “Door af en toe thuis te werken kunnen er betere stukken worden gegenereerd , waardoor er een betere kwaliteit ontstaat.”

Meer energie
Astrid van Wesenbeeck zegt er zelfs meer energie van te krijgen. “Ik reis niet meer in de ochtendspits op een zeer druk treintraject. Dit levert energie op. Ik ben relaxter. Ik deel mijn dag efficiënter in: concentratiewerk en online correspondenties doe ik thuis, sparren en overleggen doe ik op mijn werk. Thuis heb ik daglicht, op mijn werk niet. Mijn persoonlijk rendement is met betrekking tot dit punt in de winter nog hoger dan in de zomer. Sinds ik iedere dag thuis begin met werken, heb ik minder behoefte aan volledige dagen thuis werken. Ik ben nu vrijwel iedere dag ook in Den Haag op mijn werk.”

Meer doen thuis
Volgens Oz staat stress juist helemaal los van thuiswerken. “Hoewel ik het als zeer prettig ervaar om af en toe thuis te kunnen werken, staat dat los van de werkdruk. De hoeveelheid werk is niet minder. Sterker nog; er wordt vanuit management enthousiast geroepen, en verwacht, dat je thuis veel meer kunt doen dan voorheen.”

Bron: Redactie Over Het Nieuwe Werken

terug vorige volgende
testimonials
Ons Middelbaar Onderwijs (OMO)
Ons Middelbaar Onderwijs (OMO)
"Ik ben super tevreden over Blue Sky Ergonomics en in het bijzonder met het intake gesprek en advies welke ik gekregen heb van René Mol"
» lees verder
Ramon Miccoli, Fysiotherapeut
Ramon Miccoli, Fysiotherapeut
"Het was een klein groepje waardoor je de aandacht er goed bij kon houden en de aandacht kreeg"
» lees verder
Blue Sky Ergonomics algemeen contact
© 2018 Blue Sky Ergonomics|Inloggen Home
Werkplekonderzoek
Vitaliteit
Workshops
Consultancy
Ergocoach
Opleiding Paramedici
Over ons
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Nieuws
Testimonials
Gezond werken
Vacatures
Links
Contact

Zoeken
Postadres
Postbus 1136
5200 BD 's-Hertogenbosch

Bezoekadres
Pettelaarpark 110-119
5216 PS 's-Hertogenbosch

T 085 - 401 07 76
E info@blueskyergonomics.nl
I www.blueskyergonomics.nl