contact
vacatures
nieuws
links
zoeken
contact
Neem gerust contact met ons op!
T. 085 - 401 07 76
E. info@blueskyergonomics.nl
» bel me terug
nieuws
30
07

Pesten kost bedrijven 900 miljoen euro loondoorbetaling

Pesten kost bedrijven 900 miljoen euro loondoorbetaling

Altijd dezelfde grap ten koste van dezelfde collega. Praten over hem als hij er niet bij is. Niet reageren als hij een vraag stelt. Ruim een kwart van de mensen in Nederland is weleens gepest door collega’s of leidinggevenden. De overheid start daarom een campagne.

Afgelopen jaar waren een half miljoen werknemers slachtoffer van pesterijen op de werkvloer. Minister Asscher van Sociale Zaken en werkgelegenheid (SZW) start vandaag een campagne op www.herkenpesten.nl voor werkgevers en werknemers om dit probleem tegen te gaan.

Bezoekers kunnen daar een test invullen met 10 werksituaties die je als pesten op zou kunnen vatten. De situaties geven aan dat de lijn tussen een grapje en regelrecht pesten maar heel dun is. Leidinggevenden en collega’s moeten zich hiervan bewust worden en daarna pesters aanspreken op hun gedrag en de gepeste collega steunen, is het doel van de campagne.

Vier miljoen extra verzuimdagen;

Pesten op werk heeft grote impact op de mensen die het overkomt en zorgt naar schatting jaarlijks voor vier miljoen extra verzuimdagen. Dat betekent 900 miljoen euro aan loondoorbetaling voor werkgevers, zo berekende TNO.

Volgens minister Asscher moeten we over de gevolgen van pesten op het werk “niet lichtzinnig denken. Het tast de waardigheid aan van de mensen die het overkomt, verpest het plezier in het werk en leidt tot psychische problemen en uitval”.

Half miljoen mensen worden gepest op het werk

Een half miljoen mensen wordt gepest op het werk en zeven miljoen collega’s zouden dit pestgedrag kunnen stoppen, stelt de campagnesite. Want wat voor de één wel meevalt, kan voor de ander de druppel zijn.

Onderzoek in opdracht van het ministerie van SZW liet zien dat de helft van de leidinggevenden en veertig procent van de werknemers weleens heeft meegemaakt dat een collega werd gepest.

Bron: www.personeelsnet.nlterug vorige volgende
testimonials
Buro Bilan
Buro Bilan
"Vanaf de 1e afspraak tot aan de terugkoppeling en nazorg is alles zeer prettig en discreet verlopen"
» lees verder
Katja van der Klaauw, Manueeltherapeut
Katja van der Klaauw, Manueeltherapeut
"Op de fraaie locatie, met een leuke cursusleider heb ik bruikbare tools gekregen, om als werkplekadviseur aan de slag te gaan"
» lees verder
Blue Sky Ergonomics algemeen contact
© 2018 Blue Sky Ergonomics|Inloggen Home
Werkplekonderzoek
Vitaliteit
Workshops
Consultancy
Ergocoach
Opleiding Paramedici
Over ons
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Nieuws
Testimonials
Gezond werken
Vacatures
Links
Contact

Zoeken
Postadres
Postbus 1136
5200 BD 's-Hertogenbosch

Bezoekadres
Pettelaarpark 110-119
5216 PS 's-Hertogenbosch

T 085 - 401 07 76
E info@blueskyergonomics.nl
I www.blueskyergonomics.nl