contact
vacatures
nieuws
links
zoeken
contact
Neem gerust contact met ons op!
T. 085 - 401 07 76
E. info@blueskyergonomics.nl
» bel me terug
nieuws
08
06

Grijp in tegen RSI

Een betere ergonomie, de snelste weg naar herstel en je plichten als werkgever

Lichamelijke pijn van je medewerkers is financiële pijn voor jou. Voorkom uitval door RSI door tijdig in te grijpen. Vijf tips voor een betere ergonomie.

Zorg ervoor dat klachten bespreekbaar zijn. Doe pijnen en kwaaltjes niet af als 'gezeur' maar heb een open oor en oog voor je medewerkers. Wees alert op signalen (pijnklachten, frequent en kortdurend verzuim) en zoek samen met je medewerker naar oplossingen.

1. Bevorder afwisseling

Bevorder afwisseling met beeldschermwerk met lees-, schrijf- of telefoonwerkzaamheden. Zorg voor beweging: geef medewerkers mogelijkheden om zittend werk af te wisselen met staand werk. Pauzesoftware heeft zijn nut bewezen: het verplicht werknemers om geregeld oefeningen te doen of rustmomenten in te lassen.

2. Zet de bureaustoel op de juiste hoogte

Zet de voeten plat op de grond. Stel de hoogte van de stoel zó in dat tussen boven- en onderbeen een hoek zit van ongeveer 100 graden.

3. Stel het bureau goed af

Nadat de hoogte van de stoel goed is ingesteld, moet het werkblad afgesteld worden op de hoogte van de ellebogen. Is het bureau niet in hoogte verstelbaar? Stel dan de bureaustoel zó in dat de ellebogen op de hoogte van het werkblad komen. Maak eventueel gebruik van een voetenbank.

4. Zet het beeldscherm op de juiste plek

Plaats het beeldscherm haaks en op enige afstand van het raam. Zo worden hinderlijke spiegelingen voorkomen. Zorg ook dat de kantoorverlichting niet in het beeldscherm spiegelt. Zorg er verder voor dat de ogen als je recht vooruit kijkt op gelijke hoogte staan van de bovenste regels op het beeldscherm.

5. De optimale zithouding

Steun met de onderarmen op de armsteunen van de stoel. Plaats het toetsenbord en muis binnen handbereik.

De snelste weg naar herstel

Een standaardaanpak voor RSI-klachten bestaat niet. Daarvoor zijn de klachten te divers en de oorzaken te verschillend. Ervaringen van RSI-patiënten laten zien dat integrale aanpak de snelste weg biedt naar herstel. En: hoe sneller de behandeling start, hoe groter de kans op genezing.  

Integrale aanpak

Omdat RSI verschillende oorzaken heeft, wordt veel verwacht van multidisciplinaire behandeling die fysieke, psychologische en individuele factoren gelijktijdig aanpakt. De RSI-patiëntenvereniging adviseert een combinatie van gedoseerde rust en beweging, fysiotherapie, houdingstherapie en ondersteunende behandelingen. Het wetenschappelijke bewijs voor deze stelling is nog niet voorhanden maar (voormalige) RSI-patiënten melden positieve effecten. 'Integraal' houdt in dat de behandeling inspeelt op de risicofactoren die een rol spelen bij het ontstaan van RSI:

  • Persoonsgebonden factoren: zaken die te maken hebben met lichaamsbouw, conditie, motivatie, plichtgetrouwheid en perfectionisme;
  • Omgevingsgebonden factoren: denk behalve aan hardware ook aan de bedrijfscultuur, de samenwerking met collega’s, werkstress en de zeggenschap over het werk;
  • Activiteitgebonden factoren: bewegingen, houding, inspannende werkzaamheden.

Behandelingen

Er zijn talloze therapieën tegen RSI. Vraag bij de aanbieders naar cijfers en feiten over het effect van behandelingen. Laat een kosten-batenafweging maken bij investeringen en informeer naar (financiële) toekomstscenario's. Veel bedrijven zullen je desgevraagd in contact brengen met eerdere opdrachtgevers.

Plichten van werkgevers

Hoewel RSI niet in de wet voorkomt, zijn er wel regels voor veilig werken waar je je aan moet houden. Werkgevers moeten het werk zó inrichten dat het geen nadelige invloed heeft op gezondheid en veiligheid van medewerkers.  

Richtlijnen voor beeldschermwerk

Het Besluit Beeldschermwerk bevat een aantal richtlijnen voor beeldschermwerkers. Centraal staat de verantwoordelijkheid voor de werkgever. De werkgever moet zorgen voor voorlichting over de risico's van beeldschermwerk en voor maatregelen om nadelige gezondheidseffecten te voorkomen en te beperken. De belangrijkste onderdelen van het Besluit Beeldschermwerk:

  • Werknemers verrichten maximaal 5 à 6 uur beeldschermwerk per werkdag van 8 uur;
  • Werknemers werken maximaal 2 uur onafgebroken achter het beeldscherm. Daarna wordt het werk afgewisseld met andere werkzaamheden of volgt een pauze van minstens 10 minuten;
  • De werkplek heeft een in hoogte verstelbaar of aangepast bureau en een bureaustoel die aan de ergonomische criteria voldoet;
  • De werkgever is verantwoordelijk voor de individuele bedrijfskundige begeleiding van werknemers.
  • Iedere werknemer heeft de mogelijkheid periodiek een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (kortweg: PAGO) te ondergaan om eventuele klachten tijdig te signaleren.
Bron: mkbservicedesk.nl


terug vorige volgende
testimonials
Katja van der Klaauw, Manueeltherapeut
Katja van der Klaauw, Manueeltherapeut
"Op de fraaie locatie, met een leuke cursusleider heb ik bruikbare tools gekregen, om als werkplekadviseur aan de slag te gaan"
» lees verder
Loes Verhoeven, Oefentherapeut
Loes Verhoeven, Oefentherapeut
"De opleiding is absoluut een geschikte aanvulling om met werkplekken aan de slag te gaan"
» lees verder
Blue Sky Ergonomics algemeen contact
© 2018 Blue Sky Ergonomics|Inloggen Home
Werkplekonderzoek
Vitaliteit
Workshops
Consultancy
Ergocoach
Opleiding Paramedici
Over ons
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Nieuws
Testimonials
Gezond werken
Vacatures
Links
Contact

Zoeken
Postadres
Postbus 1136
5200 BD 's-Hertogenbosch

Bezoekadres
Pettelaarpark 110-119
5216 PS 's-Hertogenbosch

T 085 - 401 07 76
E info@blueskyergonomics.nl
I www.blueskyergonomics.nl