contact
vacatures
nieuws
links
zoeken
nieuws
5 tips voor fitte medewerkers
5 tips voor fitte medewerkers
8 november 2018
250 Euro per dag, dat kost een zieke medewerker ongeveer. En als ze er wel zijn is het beter als ze gezond en productief zijn. Onderstaand 5 tips...... lees verder
Zowel over- als onderbelasting kan leiden tot gezondheidsklachten
Zowel over- als onderbelasting kan leiden tot gezondheidsklachten
5 oktober 2018
Iedere werknemer heeft te maken met lichamelijke inspanning. Bijvoorbeeld bij het verplaatsen van producten (tillen, dragen, duwen, trekken).... lees verder
bekijk alle nieuwsberichten
contact
Neem gerust contact met ons op!
T. 085 - 401 07 76
E. info@blueskyergonomics.nl
» bel me terug

Visie en werkwijze

Uitgangspunt in de werkwijze van Blue Sky Ergonomics is het nastreven van de gewenste gedragsverandering van de werknemer op de werkvloer gericht op het voorkomen van fysieke klachten. Die werkvloer kan zich zowel in productiebedrijven als in kantooromgevingen bevinden. Vanuit onze visie vraagt dit proces zowel een ‘bottom-up’ als ‘top-down’ benadering. We benadrukken de ‘bottom-up’ gerichte benadering onder meer bij onze opleiding tot ergocoach waarbij een groep medewerkers wordt getraind en zich tot de ergonomische experts binnen de organisatie ontwikkelt. Ze kunnen vervolgens hun collega’s coachen met het oog op het voorkomen van fysieke klachten. Vanzelfsprekend moet er draagvlak voor de procesgang zijn vanuit het management waarbij ook de fysiotherapeut, de bedrijfsarts of de leidinggevende aangeeft hoe te handelen.

Preventie
Blue Sky Ergonomics laat als deskundig partner zien waar de risico’s met het oog op het ontstaan van lichamelijke klachten schuilen. Veranderingen en verbeteringen kunnen daarbij deels door ergonomische aanpassingen op de werkplek worden gerealiseerd. We maken de medewerkers bewuster van een goede werkhouding en de juiste werkplekinrichting. Blue Sky Ergonomics stimuleert het preventief handelen met het oog op fysieke klachten door de juiste begeleiding van bedrijfsprocessen ook onder meer vanuit het HR-beleid.

De aanpak van Blue Sky Ergonomics heeft bij vele opdrachtgevers inmiddels zijn waarde aangetoond en vruchten afgeworpen. Vanzelfsprekend kunnen we - waar nodig - ook het curatieve deel verzorgen waarbij klachtenbehandeling geschiedt. We handelen echter voornamelijk vanuit onze preventieve visie waarbij we helder en inzichtelijk de aandachtspunten aangeven en oplossingen aandragen.

Klankbord
Als specialisten op het gebied van werkplekadvisering constateren wij dat medewerkers zich binnen organisaties veelal ‘ergonomisch’ op eilandjes bevinden. Een onderling klankbord en een wisselwerking met een deskundige partner is onontbeerlijk waarbij alle neuzen binnen de organisatie dezelfde kant uit moeten staan: zowel van medewerkers en leidinggevenden als van de afdeling HR en de bedrijfsarts.

In onze visie staat de preventieve aanpak synoniem voor vitaliteit gericht op de duurzame medewerker. Een tevreden ‘happy’ medewerker is beter inzetbaar en draagt bij aan een gezonde, vitale organisatie. Dit resulteert in een toenemende productiviteit en omzetstijging.

 


testimonials
Burgerhout
Burgerhout
"Blue Sky Ergonomics heeft onze ergocoaches de bagage en tools gegeven die zij nodig hebben om de ergonomie binnen ons bedrijf naar een hoger plan te tillen"
» lees verder
NDC Mediagroep
NDC Mediagroep
"Er werd echt de tijd genomen voor me en ik kreeg direct bruikbare adviezen"
» lees verder
Blue Sky Ergonomics algemeen contact
© 2018 Blue Sky Ergonomics|Inloggen Home
Werkplekonderzoek
Vitaliteit
Workshops
Consultancy
Ergocoach
Opleiding Paramedici
Over ons
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Nieuws
Testimonials
Gezond werken
Vacatures
Links
Contact

Zoeken
Postadres
Postbus 1136
5200 BD 's-Hertogenbosch

Bezoekadres
Pettelaarpark 110-119
5216 PS 's-Hertogenbosch

T 085 - 401 07 76
E info@blueskyergonomics.nl
I www.blueskyergonomics.nl