Online & E-learning

Webinars 'Thuis fit aan het werk'

Problemen aan het houding- en bewegingsapparaat vormen nog steeds de grootste reden tot verzuim. De toename van het thuiswerken, de fysieke belasting of automatiseringsprocessen met de daarmee gepaard gaande lichamelijke inactiviteit zullen dit alleen maar versterken.

Doel
Het webinar heeft een duidelijk preventief karakter en stimuleert mensen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gezondheid. De onderwerpen die besproken worden zijn: hoe werkt het lichaam, wanneer en waarom krijg ik pijn, negatieve en positieve stress, hoe richt ik mijn werkplek en werkdag in, wanneer zit ik goed, dagelijkse oefeningen, ontspanning en beweegadviezen. Tussendoor en aan het einde van het webinar hebben de deelnemers de mogelijkheid om vragen  te stellen. Verder ontvangen de medewerkers een toolbox ‘thuis aan het werk’ en oefeningen voor tussen de verschillende werkzaamheden door.

Inzicht en uitleg oorzaken klachten 
Blue Sky Ergonomcs geeft inzicht in de oorzaak van lichamelijke (werkplekgerelateerde) klachten. De uitleg over de herkomst van de klachten is daarbij essentieel, anders vragen mensen zich af waarom er zaken moeten worden veranderd en waarom men oefeningen moet doen. Wij maken duidelijk waarom medewerkers moeten veranderen, waarom sporten en oefeningen doen raadzaam is. Wil je iemand echt helpen, dan is uitleg geven over de oorzaak van de lichamelijke klachten het allerbelangrijkste.