Nieuws

Als werkgever in de zorg is het belangrijk om zwaar te tillen aan gezonde fysieke belasting

20 april 2023

In zorginstellingen is het steeds vaker een probleem dat de lichamelijke belasting per medewerker toeneemt. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de gezondheid van de medewerkers, maar kan ook leiden tot een stijging in het aantal nek- en schouderklachten. Als werkgever is het dan ook belangrijk om zwaar te tillen aan gezonde fysieke belasting. Door aandacht te besteden aan de fysieke gezondheid van uw medewerkers, kunt u zorgen voor minder verzuim, betere werkprestaties en een betere werksfeer.

Een gezonde fysieke belasting houdt in dat medewerkers hun werk kunnen doen zonder hierbij overbelast te worden. Dit betekent niet dat uw medewerkers krachtpatsers moeten zijn, maar wel dat zij fit, gemotiveerd en sterk moeten zijn om hun werk goed te kunnen doen. Het is dan ook belangrijk om als werkgever aandacht te besteden aan het voorkomen van overbelasting. Denk hierbij aan het geven van trainingen en instructies, het gebruik van ergonomische hulpmiddelen en het aanpassen van werkprocessen waar nodig.

Daarnaast is het ook belangrijk om uw medewerkers te ondersteunen bij het herstel na een blessure of overbelasting. Door tijdig in te grijpen en adequate ondersteuning te bieden, kunt u voorkomen dat uw medewerkers langdurig uitvallen en zorgen voor een sneller herstel.

Een gezonde werkomgeving draagt bij aan de fysieke gezondheid van uw medewerkers en zorgt voor een betere werksfeer. Door als werkgever te investeren in gezonde fysieke belasting, toont u niet alleen zorg voor uw medewerkers, maar zorgt u er ook voor dat zij met plezier hun werk kunnen blijven doen. Dit heeft niet alleen voordelen voor uw medewerkers, maar ook voor de kwaliteit van de zorg die u kunt bieden.

Als werkgever in de zorg is het belangrijk om zwaar te tillen aan gezonde fysieke belasting. Door te investeren in de gezondheid van uw medewerkers, kunt u zorgen voor minder verzuim, betere werkprestaties en een betere werksfeer. Zo kunnen uw medewerkers met plezier en op een gezonde manier hun werk blijven doen.

Bron: https://www.nlarbeidsinspectie.nl/onderwerpen/lichamelijke-belasting

« terug naar overzicht nieuws