Nieuws

Blue Sky Ergonomics neemt TRANSFERS beLICHT over

23 mei 2024

23 mei 2024 – Met trots kondigt Blue Sky Ergonomics de overname van TRANSFERS beLICHT aan per 1 september 2024. TRANSFERS beLICHT is een opleidingsinstituut en adviesbureau dat fysieke belasting in de gezondheidszorg aanpakt om klachten te voorkomen en prettiger werken bevordert. Blue Sky Ergonomics is een ergonomisch adviesbureau dat precies hetzelfde nastreeft binnen organisaties en bedrijven. Met deze strategische overname worden alle werkomgevingen binnen Nederland en België bediend. 

 De overname is geen samensmelting, benadrukken zowel Blue Sky Ergonomics als TRANSFERS beLICHT. De bedrijven blijven als twee aparte entiteiten opereren. TRANSFERS beLICHT is, met haar haptonomische benadering, de specialist voor de zorgbranche. Blue Sky Ergonomics blijft de huidige en toekomstige opdrachtgevers binnen de verschillende branches bedienen. Voor klanten verandert er dus niets in het contact, de aanpak en de dienstverlening.

Gedeelde visie
Het is niet vreemd dat de bedrijven elkaar gevonden hebben. Ze delen een visie, denken op dezelfde manier over fysieke belasting en geloven allebei in het vergroten van bewustwording, gedragsverandering en de kracht van de mens. Zo zorgen zowel Blue Sky Ergonomics als TRANSFERS beLICHT ervoor dat medewerkers de tools in handen krijgen om zélf hun klachten aan het bewegingsapparaat te voorkomen of weg te nemen.

 Luuk Burger en René Mol van Blue Sky Ergonomics: “Uit verschillende gesprekken met Tinie Hake, oprichter van TRANSFERS beLICHT, wordt duidelijk dat onze organisaties dezelfde missie en visie hebben. Daarnaast delen we uitgangspunten over gedragsverandering op de werkvloer en de aanpak van fysieke belasting. We zijn er allemaal van overtuigd dat kleine, cruciale veranderingen in houding, beweging en gedrag al een groot verschil kunnen maken. Wat TRANSFERS beLICHT doet met haar haptonomische benadering is zo complementair aan wat wij doen. Binnen de zorg speelt er momenteel veel en met deze overname kunnen we daar meer in betekenen. Zo versterken we elkaar. We verwachten een vloeiende overname waarbij voor opdrachtgevers niets verandert.”

Veel voordelen
Krapte op de arbeidsmarkt, fysieke belasting, personeel dat ouder wordt en fysiek niet meer meekan. De problemen binnen de branches stapelen zich hierdoor op. Blue Sky Ergonomics en TRANSFERS beLICHT benadrukken dat gezond werken een deel van deze problemen kan oplossen.

 Zo betoogt Tinie Hake van TRANSFERS beLICHT al jaren dat fysieke overbelasting in de zorg niet nodig is. “Veel zorgmedewerkers denken dat lichamelijke klachten erbij horen, maar dat is helemaal niet zo. Het kan écht anders. Daarom is het zo belangrijk dat er meer aandacht komt voor fysieke belasting en haptonomie. En dat begint bij de opleiding. Daar moeten zorgmedewerkers in spe leren hoe ze kunnen werken zonder kracht te zetten. Want als je kracht zet, zal de cliënt minder gaan doen of gaan tegenwerken en dat is voor zowel medewerker als cliënt belastend. Door op school de goede werkhouding tijdens alle vakken terug te laten komen en als er meer aandacht is voor haptonomie (elke cliënt is anders, stem daarop af), dan gaan mensen meteen op de goede manier aan de slag, blijven ze langer inzetbaar en kunnen ze met meer plezier hun werk blijven doen”.

 

Over Blue Sky Ergonomics
Blue Sky Ergonomics is een ergonomisch adviesbureau dat de gezondheid van medewerkers binnen bedrijven en organisaties centraal stelt. Sinds 2012 zet het bedrijf zich in om medewerkers bewust te maken van een goede werkhouding en de juiste werkplekinrichting, zodat fysieke klachten voorkomen worden. We maken uw medewerkers bewust van het ontstaan en voorkomen van lichamelijke klachten op de werkvloer en geven hen inzicht in de daaraan verbonden gedragspatronen. Van ergonomie en fysieke belasting tot vitaliteit en verantwoordelijkheid. Onze opleidingen ergocoach, werkplekonderzoeken, workshops en adviestrajecten zorgen voor structurele gedragsverandering, meer werkplezier, minder arbeidsverzuim en resulteren in duurzaam inzetbare en productievere medewerkers.

Over TRANSFERS beLICHT
TRANSFERS beLICHT, opgericht door Tinie Hake, is een ergonomisch trainingsbureau voor de zorgsector waarbij de haptonomische benadering centraal staat. Met een team van docenten, traint ze medewerkers in alle sectoren van de gezondheidszorg om fysieke belasting te voorkomen en dit te borgen. Door mee te lopen op de werkvloer is er steeds een innovatie in transfertechnieken en in de inzet van hulpmiddelen. TRANSFERS beLICHT heeft de ervaring dat voor vrijwel elke cliëntproblematiek een oplossing te vinden is, die zowel voor de zorgmedewerker als voor de cliënt fysiek veilig is. Overbelasting vermijden en tegelijkertijd respectvol omgaan met de cliënt, daar draait het om.

Website TRANSFERS beLICHT: https://transfersbelicht.nl

« terug naar overzicht nieuws