Het team

René Mol

Eigenaar / adviseur

René Mol studeerde in 1992 af als fysiotherapeut aan Fontys Hogescholen Eindhoven. Direct daarna deed hij ervaring op in een praktijk in Best (1992 - 1999). Vervolgens was hij tot 1 april 2014 actief als werkplekadviseur bij een ergonomisch adviesbureau. Vanaf die datum is René Mol als senior adviseur bij Blue Sky Ergonomics werkzaam. “De uitdaging van het ondernemerschap en het nog ruimer aanbieden van diensten met het oog op het realiseren van de vitale organisatie - het welzijn op de werkvloer - vormen voor mij de drijfveren in mijn werk.”

René Mol

“Als ervaren fysiotherapeut en werkplekadviseur ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan in combinatie met het ondernemerschap. We zorgen voor de juiste ondersteuning van organisaties op weg naar de vitale onderneming. Als fysiotherapeut behandel je mensen symptoomgericht en ben je niet zozeer gefocust op de oorzaken van fysieke klachten. De oorzaken van lichamelijk klachten zijn - naar mijn ervaring en inzicht - veelal werkplek gerelateerd. Vandaar mijn overstap destijds als fysiotherapeut naar de werkzaamheden in de wereld van de werkplekadviseur. Centraal staat het inventariseren van werkhoudingen en werkplekken van medewerkers en de risico’s op klachten daarbij in kaart te brengen.”

“Sleutelwoorden zijn afwisseling van houding en meer beweging. Rode draad in onze werkwijze is de preventieve advisering met het oog op de lange termijn. We hebben de focus dus vooral op het voorkomen en wegnemen van de oorzaken van fysieke klachten en niet zozeer op het symptomatisch behandelen daarvan.”

« terug naar overzicht team