Werkplekonderzoek

Werkplekonderzoek PLUS

Voorkomen dat medewerkers op de werkvloer uitvallen. Oplossingsgericht de oorzaken van lichamelijke klachten aanpakken. Zorgdragen dat medewerkers vrij van fysieke ongemakken kunnen werken. Dat zijn de uitgangspunten van het Werkplekonderzoek PLUS dat Blue Sky Ergonomics aanbiedt met zowel een preventieve als oplossingsgerichte benadering.

Centraal in onze werkwijze staat het inzichtelijk maken van de oorzaken van lichamelijke klachten en ongemakken aan het houdings- en bewegingsapparaat. Onze specialisten reiken de handvatten aan om deze - veelal werkplek-gerelateerde - klachten weg te nemen en in de toekomst te voorkomen. Met doelgerichte aandacht voor spieren, banden, kapsels en gewrichten en de focus op rug, nek en schouders. Vanzelfsprekend altijd in combinatie met aandacht voor de juiste inrichting van de ergonomische werkomgeving.

Het Werkplekonderzoek PLUS kent vijf fasen:
  • intake (anamnese; medische intake/ vraaggesprek);
  • belastbaarheidsonderzoek (spierkracht, beweeglijkheid en coördinatie);
  • werkplekonderzoek (werkplek, werkhouding, werkzaamheden);
  • advies werk (werkplek, werkhouding en werkdruk);
  • advies privé (sport, hobby's, stress, ontspanning behandeling therapeut).
  • In overleg:
  • nazorgtraject

  • Inzicht en uitleg oorzaken klachten
    Blue Sky Ergonomics geeft inzicht in de oorzaak van lichamelijke (werkplek-gerelateerde) klachten. “De uitleg over de herkomst van de klachten is daarbij essentieel”, aldus René Mol. “Anders vragen mensen zich af waarom er zaken moeten worden veranderd en waarom men oefeningen moet doen. Wij maken duidelijk waarom de medewerker moet veranderen, waarom sporten en oefeningen doen raadzaam is. Wil je iemand echt helpen, dan is uitleg geven over de oorzaak van de lichamelijke klachten het allerbelangrijkste. Na afronding van het Werkplekonderzoek PLUS is er in negentig procent van de gevallen sprake van een aantoonbaar verbeterde situatie. Door aanpassingen van de werkplek(instellingen) en gerichte oefeningen.”