Ervaringen

Annemieke Brouwer, Specialist Arbo & Vitaliteit

Filosofie gericht op gedragsverandering
De filosofie van de adviseurs spreek mij erg aan. Er wordt altijd eerst, met oprechte aandacht goed gekeken en geluisterd hoe het met iemand gaat; wat heeft iemand nodig? Collega’s worden gewezen op gedrag en komen daardoor in beweging om zelf aan de oplossing mee te werken. De adviseurs zijn goed in het herkennen van de problematiek en daardoor ook goed in het vinden van de juiste oplossing. Deze is vaak gericht op een combinatie van werkhouding, gedrag, preventie en het goed instellen/gebruiken van de werkplek die in de meeste gevallen al goed is gefaciliteerd. 

Medische achtergrond van de adviseurs
Alle adviseurs hebben een paramedische achtergrond (fysiotherapeut of oefentherapeut) en hierdoor stellen zij de juiste vragen. Vanuit medische vakkennis en ruime ervaring wordt het probleem snel gedetecteerd. Dat lijkt eenvoudig, maar dat kan alleen maar als je over voldoende kennis en kunde beschikt. Zelf adviseer ik collega’s als ergocoach, waarbij ik eerst kijk wat we intern kunnen met de juiste instellingen van de bestaande werkplek en gezond gedrag. Zijn de klachten medisch of langdurig, dan schakelen we de experts van Blue Sky Ergonomics in. Meestal vragen we als Conclusion om een Werkplekonderzoek PLUS, maar voor de thuiswerkers hebben we tijdens Corona ook een Webinar ingezet om onze mensen te laten adviseren over gezond en vitaal thuiswerken. 

Autowerkplek goed instellen
Bij Conclusion werken een aantal collega’s die voor hun werk veel op de weg zitten. We zien soms dat zij daar klachten door krijgen …
Ik ervaar het als uniek dat Blue Sky Ergonomics ook naar de auto-werkplek kan kijken, er is echte ‘know-how’ op dat gebied en men weet precies waar je op moet letten. Is een andere zithouding belangrijk? Wordt er gebruik gemaakt van alle instellingen, zoals het verstellen van het stuur of de stoel? Is een andere stoel nodig? Dit hoeft niet te resulteren in een andere lease-auto, er wordt eerst gekeken naar welke variabelen aangepast kunnen worden. Dat werkt erg prettig en efficiënt. 

Ervaring van de medewerkers van Conclusion
We merken dat onze collega’s heel tevreden over het Werkplekonderzoek PLUS zijn. Bijna allemaal ervaren ze een afname van de klachten of verdwijnen deze zelfs helemaal en zijn (weer) duurzaam inzetbaar. Van medewerkers horen we bijvoorbeeld: “Het is voor het eerst dat iemand echt heeft gevonden wat er aan de hand is en dat het gegeven advies ook echt werkt”. Medewerkers zijn dus blij met de adviezen. Er wordt goed uitgelegd waarom een bepaalde houding beter voor je is of waarom je bepaalde gedragspatronen beter kan aanpassen.

We zijn dus meer dan tevreden en hopen nog lang te kunnen samenwerken met Blue Sky Ergonomics. “We zijn in ieder geval nooit in de verleiding geweest om iemand anders te zoeken voor onze werkplekonderzoeken en advies”. 

 

Annemieke Brouwer, Specialist Arbo & Vitaliteit
« terug naar overzicht ervaringen