Werkplekonderzoek

E-thuiswerkplek 'Quick Scan'

Voor een aantal medewerkers misschien al meer bekend en voor een ander nu noodzaak. Hoe heb je je thuiswerkplek ingericht? Werk je met je laptop aan de keukentafel? Wat zijn nu de juiste tips en adviezen om je thuiswerkplek (eenvoudig) te verbeteren en je werkdag goed door te komen?

Thuiswerken, dat is niet voor iedereen de normaalste zaak van de wereld.

Tijdens dit online werkplekonderzoek wordt door onze ergonomisch adviseur, met behulp van videobellen, een individuele analyse gemaakt. Werkhouding en werkplek worden bekeken. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de juiste instelling van de (bureau)stoel en het bureau, de plaatsing van het toetsenbord en muis, instellingen van het beeldscherm. Verder is er aandacht voor het nemen van pauzes en het nemen van extra beweegmomenten. Hierna volgt een korte uitleg, instructie en worden er adviezen en tips gegeven ter verbetering van de werkhouding en werkplek. Verder worden er gerichte oefeningen gegeven om fit en gezond te blijven.

Doel
Door uw medewerkers te informeren over het juist instellen van de thuiswerkplek de kans op uitval door werkplek-gerelateerde aandoeningen te voorkomen, tot een minimum te beperken.

Onderdelen thuiswerkplek ‘Quick Scan’

  • een individueel video-gesprek waarin een analyse wordt gemaakt van en instructies worden gegeven met betrekking tot het goed instellen en gebruiken van de thuiswerkplek;
  • het besproken advies wordt naar uw medewerker gemaild zodat deze de gegeven adviezen, tips en specifieke oefeningen nog eens kan doornemen;
  • kort beantwoorden van vragen over de werkplek en/ of (beginnende) klachten;

 

Met deze individuele online werkplekonderzoeken streeft Blue Sky Ergonomics ernaar dat iedere medewerker:

- zijn werkplek goed kan instellen en gebruiken;
- weet wat risicofactoren voor het ontstaan van werk-gerelateerde klachten zijn;
- preventief kan handelen en zo fysieke klachten kan voorkomen.

Voor medewerkers met klachten; bekijk ons E-werkplekonderzoek PLUS